Stichting Vrienden van de Maartenskerk Texel organiseert op  zaterdag 19 november een avond met Lodewijk Dros en Aart v/d Brink.

Luustere, kieke, singe en skròònze.

Lodewijk vertelt verhalen over de rol die Texel voor hem speelt En waar Texel zijn wereldroem aan dankt. Daarbij komen wat typisch Texelse eet- en drinkbaarheden voorbij. Aart en Lodewijk gaan het ook hebben over wat de mond niet in- maar uitgaat: het Tessels. Ze brengen allebei oude én nieuwe liedjes in het Tessels ten gehore – geschikt voor Tesseltaligen, maar ook voor wie er niet mee groot is geworden. Verheug u op de Boerenpsalm (het Tessels Halleluja) en het zeer Oosterendse Excelsior op Achtertuune’.

Daarnaast komt de Texelse identiteit ter sprake: hoe zit het met boeren, wat is een Texelse vloot als er geen kotters meer zijn, en hangt heel Texel aan het infuus van de badgast? Al met al een avond met muziek, vrolijke liedjes en verrassende teksten, met een vleugje heimwee en wat lekkers erbij.

Plaats : Maartenskerk, Kerkstraat in Oosterend.
Tijd: 20.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur.
Entree: €12,50 verkoop bij de ingang van de kerk (OP=OP). In de pauze gratis drankje/hapje.

Voorverkoop vanaf 1 november bij:
Slagerij Maas, Peperstraat 5 in Oosterend
Boekhandel Het Openboek, Binnenburg 3 in Den Burg.

Lodewijk Dros en Aart v/d Brink
Lodewijk Dros en Aart v/d Brink
Lodewijk Dros en Aart v/d Brink
Lodewijk Dros en Aart v/d Brink