Als bestuur van de stichting hebben we nu echt het gevoel dat we zijn begonnen met activiteiten te organiseren ten gunste van het behoud van de Maartenskerk. Vorig jaar op 6 november kon het Oudeschilder Visserskoor nog net voor de coronastop een optreden verzorgen. Vanaf januari zijn we weer voorzichtig aan begonnen met organiseren. Op zaterdag 19 maart konden we beroeps fotograaf Jan Smit uit Lutjewinkel de gelegenheid geven om een hele serie foto’s te laten zien van Noorwegen. De foto’s van het Noorderlicht waren prachtig! De muzikale medewerking van Karen Haasdijk op de piano en Marlies Uithoven op de viool sloten prachtig aan bij de fotoserie. Het was een fijne avond.

Op zondagmiddag 24 april hadden we een erg mooi concert van Arie Abbenes op het orgel, Marc Bakker op de trompet en Eveline Drevel op de blokfluit. Phili Abbenes las de verbindende teksten voor. Het mooie geluid van het gerestaureerde orgel, de zachte klank van de blokfluit en het scherpe geluid van de trompet was een hele mooie afwisseling. Alle stoelen waren gekeerd naar het orgel toe.

En dan op dinsdagavond 3 mei de lezing van Maarten van Rossem, heel fijn dat er zoveel publiek was. Meneer van Rossem heeft een zware stem, praat wat binnensmonds en loopt constant heen en weer. Dus we moesten de oren gespitst houden om het goed te volgen. De Teso, strandpaviljoens, hotels van vroeger, hij wist er van alles over te vertellen. Maar ook waar je nooit op vakantie naar toe moet gaan. Texel kwam er heel goed van af!! Hij had de vaart er in en vertelde maar door. Na het bedanken stond er voor iedereen frisdrank en hapjes klaar. Een kenmerk van de Vriendenstichting, we beginnen met koffie/thee en koek en in de pauze of na afloop kan er bij gekletst worden met een frisdrankje en hapje.

Het eerste wat er nu op het programma staat is op zaterdagavond 16 juli het trio Feenstra, Vonk en Winters uit Marknesse en Blokzijl met eigen nummers, countrymuziek en o.a. nummers van Daniel Lohues.

De avond in de Maartenskerk begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Kaarten van €10,- zijn te koop bij de ingang van de kerk. U bent van harte welkom!

Op zaterdagmiddag 1 oktober zal dameskoor Advendo uit Den Burg zich laten horen met een Engelse zang middag, hierbij zijn ook muzikanten aanwezig. Hier over later meer.

Lodewijk Dros zal in het najaar een middag of avond verzorgen, als er meer bekend is hoort u dit ook weer.

Een hartelijke groet van:

Erik Hutink, Joke v/d Boomgaard, Ger Spanjaard, Joke de Goede en Jantine Brouwer.